Oppustelig redningsvest til storbarmede

Dette er en anmeldelse af redningsveste til stor barm, som de er oplevet af mig personligt

Lad mig lige starte med at slå fast, at dette indlæg er målrettet storbarmede kvinder og derfor lidt fikseret i gammeldags måder at tænke køn på. Jeg håber du vil bære over med mig!

Læs i øvrigt generelt om oppustelige redningsveste, og hvordan du vælger den rigtige på dette link:

Oppustelig redningsvest – Dette bør du vide om din redningsvest

Stor barm og redningsvest, og mig …

Personligt vil jeg hellere afsløre min vægt end min BH størrelse, så kan vi nøjes med at sige, at vi skal meget langt hen i alfabetet og at det er generne blandet med overvægt som har udstyret mig sådan?! Mine babser sidder altså ikke fikseret oppe under ørerne helt af sig selv, men løftes op fra navlen, til en rimelig og opnåelig højde, af et dertil indrettet stillads.


Da jeg var yngre og brugte en net lille DD-skål, husker jeg det stadig som et problem at finde oppustelige veste, så jeg tror ikke jeg kan være alene om denne udfordring.

Problemet med oppustelige redningsveste til stor barm

Der er flere problemer med at anvende oppustelig vest, når man er velpolstret foroven som kvinde. På min krop er forskellen mere end 30 cm i omkredsen under barmen i forhold til selve barmen og næsten alle de veste jeg har prøvet, slutter direkte hen over det mest ubelejlige sted på brystet. Det gør altså ondt og giver mig en meget begrænset bevægelighed, da man er nødt til at holde armene lidt ud fra kroppen for ikke at skrabe på. Selve følelsen af tyngde direkte ovenpå brysterne er meget ukomfortabel, og det er næsten umuligt at ignorere redningsvesten under brug. Den nødvendige D-ring bidrager ikke ligefrem til komforten, hvis den sidder og trykker ned på det følsomme brystvæv.
Jeg undre mig meget over der ikke produceres storbarmsredningsveste. Efter silikone blev moderne er kvinders barme jo vokset ganske betragteligt, over det meste af verden. Ilandsproblem ja ja, men det burde da være muligt at tænke lidt komfort ind i sådan en dyr sag?!

Vores hjem byder på tre veste som jeg vil vise her, men jeg har også prøvet andre, dog uden at have billeder af hvordan de sidder på mig.

Helly Hansen redningsvesten

Helly Hansen gør ondt
Vesten lukker direkte over det værste sted på brystet

Denne vest fra Helly Hansen er virkelig behagelig at røre ved, og den sidder rigtig godt i nakken. Vesten er blød og nem at håndtere – lige bortset fra skridtgjordene, der er en udvidet intelligenstest jeg aldrig har bestået. Måske har jeg bare for fede lår til denne vest, men jeg kan slet ikke få alle de klips til at fungere. Det lykkedes en enkelt gang, men så kunne jeg ikke sidde ned fordi de var for stramme. Jeg har udviklet en metode så gjordene virker mere som på andre veste og så er der bare nogle spænder til overs.

Vægten på brugeren af denne vest skal ifølge Helly Hansen ikke overstige 100 kg med tøj. Jeg vil dog heller ikke anbefale den hvis man vejer over 80. Til en letvægtskvinde uden stor barm, vil den nok være min foretrukne.

Mavebæltet sidder alt for højt oppe

Seago Off shore redningsvest

Seago oppustelig redningsvest
Seago maser mine bryster

Dette var min første oppustelige vest, som jeg købte fordi jeg gerne ville have den bedste sikkerhed, trods den ikke umiddelbart skulle bruges til oceansejlads. Selvom den er virkelig ubehagelig over brystet (pga den slutter ovenpå det bredeste sted af barmen), så er den værste egenskab ved den, at der er påsat velcro i nakken, som skal holde et lille løst stykke behageligt blødt stof på plads. Der er bare den lille ulempe, at dette stof slet ikke dækker velcroen og folder sig sammen, så man reelt sidder med åben velcro i nakken. Meningen med denne lille las sugende stof er selvfølgelig, at man nemt skal kunne vaske det udsatte område, hvor mange danner sved. En god tanke, men den hudafskrabende effekt gør, at man ikke når at svede ret meget i vesten før den er taget af.

Vesten er stiv og stoffet er overfyldt, af den store bælg inden i. Vesten er svær at pakke om og da den sidder dårligt på os begge, bliver der ikke købt ny patron til den.

Ellers vil jeg sige, at fordelene ved denne vest er, at man kan veje over 100kg og man kan have et ret stort brystmål, men jeg vil altså kun anbefale den til store mænd og ikke barmfagre kvinder.

Meget generende højde på mavebæltet

Vesten er kommet i en ny udgave, som ser ud til at have en anden udformning, og jeg kunne godt tænke mig at prøve den. Du kan se den på dette link Prisen er helt suveræn, jeg mener jeg gav omkring det dobbelte for min, men den indeholder også både sprayhood og lys – to i mine øjne suveræne egenskaber ved en sikker redningsvest.

Baltic oppustelig redningsvest

Vesten former sig fint efter min facon

Dette er umiddelbart den bedste vest jeg har prøvet. Den slutter under brystet og jeg kan nemt trække mavebæltet ned under brysterne – altså på en sommerdag uden meget tøj.

Det at kunne få bæltet helt ned under barmen er en meget stor del af komforten i en vest. Dels gør det som sagt ondt med et bredt fæstnet bælte hen over barmen og dels glider vesten op, så den er endnu mere i vejen, hvis mavebæltet er fikseret ovenpå brysterne. Skridtgjorden kommer på overarbejde når vesten glider op. Jeg tænker ikke det er nødvendigt at skrive hvordan det føles!

Balticvesten er ikke helt så smart når jeg har meget tøj under. Så glider den også op og skal konstant rettes på plads.

redningsvest fra Baltic
Mavebeltet sidder ikke direkte ovenpå brysterne

Baltic laver et utal af modeller og jeg synes de også udmærker sig ved at være til den billige side. Se fx denne model fra Marineudstyr

Spinlock

Jeg har været på besøg hos rigtig mange butikker der sælger redningsveste, så jeg HAR prøvet utallige Spinlock (eller lidt mere ti, måske 11), som er den de fleste kvinder sværger til – og sikkert med god grund.
Jeg tror bare det er den værste pasform jeg endnu har oplevet til min facon. Den slutter stadig lige ovenpå brysterne og ikke nok med det, så presser den ikke kun ved lukningen, men ned over hele brystet. Den kan slet ikke følge med kroppens facon, hvis der er meget facon på kroppen!

Spinlock “udmærker” sig særligt dårligt, ved ikke bare at have et mavebælte hen over bryster, men et decideret orgie af materiale der sidder det dårligste sted.

Billede fra Hellers.dk

Mavebæltevest

Jeg er ikke typen der sejler uden vest, altså hånden på hjertet – det sker… Det gjorde vi hele min barndom, med mindre det var hårdt vejr, så det er afprøvet. Måske er det derfor jeg ikke er helt hysterisk med det, mig som ellers er lidt hysterisk (er der nok nogen der vil sige).
Hvis det er helt stille og meget sol, så badetøj eller mindre er dresscode, så ligger redningsvesten altså ved siden af mig. Den er simpelthen for ukomfortabel uden tøj under.
Jeg overvejer at prøve en mavebæltevest, så man i det mindste har en med i tilfælde af MOB. Den koster det samme som en billig oppustelig vest og er vel bedre end ingenting. Der er et link til den her

Svømmevest

Vi har nogle af de gammeldags kapokveste med kæmpe krave. Er det meget koldt, synes jeg faktisk det kan være rart at iføre mig en sådan. Men i det daglige overvejer jeg at have en helt almindelig billig svømmevest, som jeg dog ikke føler mig helt sikker i, pga den manglende krave. Jeg er aldrig faldet i vandet! Men tænker det mest sandsynligt vil ske i dårligt vejr, og måske ved et slag fra bommen så jeg er bevidstløs. Derfor er jeg ikke bare gået videre med ideen, men tror det bliver i år at jeg prøver det af. Det andet er simpelthen for ukomfortabelt, som beskrevet ovenfor.

Selvom jeg må kåre Baltic som vinder, så er jeg altså ikke kommet i mål med at finde den helt perfekte oppustelige vest til store barme, når der også skal sejlertøj under. Jeg opgiver dog ikke og tager meget gerne imod ideér.
Efter jeg har delt dette indlæg har jeg hørt fra flere, at de både er udfordret af stor barm og en højde over gennemsnit, så der er altså brug for veste hvor mavebæltet er relativt langt nede i forhold til de eksisterende modeller.

Scroll to Top