Sådan finder du billige svenske både

Vil du købe brugt motorbåd eller sejlbåd i Sverige?

Det rigtige sted at finde brugte både, er det svenske svar på ebay, nemlig Blocket. Her er et link direkte til bådannoncerne på Blocket, men bliv gerne hos mig og læs hvordan du får mest muligt ud af hjemmesiden.

Hvis ikke du allerede har hørt det, så lad mig afsløre det, brugte svenske både er ekstremt meget billigere end danske!

Blocket er DBA med turbo

Blocket.se er et ekstremt online marked, med stort set alt hvad hjertet kan begære af brugte vare. Det er både forhandlere og private der lægger varer ind, og deres både er med få undtagelser billige – Meget billige.

Hvorfor turbo?

På Blocket lægges der hver eneste dag hundredvis af både til salg. For at finde sin nye motor eller sejlbåd, er det derfor godt at se annoncer igennem ofte, så man ikke overvældes af det gigantiske antal. En del sælgere har set lyset, og lægger deres annonce op på ny hver dag. Lidt ligesom på DBA hvor man har mulighed for at fornye annoncen.
I skrivende stund er der små 10 000 både til salg på siden!

Lav en brugerprofil

Den eneste rigtige ulempe der er på Blocket, er at du er nødt til at oprette en konto for at kunne skrive til sælgere.
Der er for nyligt sket ændringer på Blocket, så man nu skal oprette en Schibsted konto. Schibsted anvendes blandt andet også på dba.dk, så du bør kunne logge ind med det samme, hvis du allerede har en sådan konto. Ellers opret den via linket ovenfor.

Næste problem er så, at du ikke kan kontakte sælgere, hvis du ikke har enten svensk telefonnummer eller en svensk bankkonto. Dette problem kan du komme omkring, ved at oprette en konto hos InMobile.com og oprette et svensk telefonnummer via siden “Keywords & virtuelle numre”. Vælg svensk virtuelt nummer og så får du vist en stribe telefonnumre du kan vælge imellem.

For få billeder på annoncerne

Blocket tillader kun 6 billeder på hver annonce, hvilket ikke er meget i forbindelse med bådsalg. Dette er stort set alle sælgere vidende om, og ligger klar med billeder og yderligere oplysninger om båden, hvis du beder om det. Beskedsystemet lader kommunikation med billeder være muligt, og du vil nemt kunne få tilsendt flere billeder af denne vej.
Billederne kan ikke gøres store, men prøv at trykke på Ctrl og + samtidigt, så forstørres de (på en windows PC).

Sprogudfordringer? – Ikke et problem længere!

Svenskere kan normalt engelsk og du kan skrive til sælgeren på engelsk, hvis du da ikke blot skriver på et forsvensket dansk som jeg.

Andre muligheder:

  • Google Translate: Hvis du er en af de få danskere der ikke ved det, så findes Google oversæt, og er en efterhånden helt hæderlig service der er til at forstå.
  • Chrome: Bruger du browseren Chrome, så er funktionen oversæt indbygget. Lige under X hvor du lukker programmet, kan du trykke på de tre prikker og vælge indstillinger. Her trykker du på “avanceret” nede i bunden og kan nu se menuen “sprog” og slå oversættelse til for Svensk.
  • ChatGPT: Hvis du vil bruge den nyeste teknologi, som også kan hjælpe dig med at formulere dine spørgsmål eller oversætte til forståelig dansk, så prøv Chat.openai.com

Sådan veksler du penge og betaler for en båd

Den billigste måde jeg kender til at veksle penge, er at bruge appen Revolut. Revolut er reelt en EU baseret gratis konto, som har nogle gode gratis fordele – fx kan man veksle på hverdage med et gebyr på bare 0,02%

Hvis man selv skal modtage penge i en anden valuta end danske kroner, er appen også meget brugbar, da det er gebyrfrit.

Bliver du bedt om en referral kode når du opretter dig, er du velkommen til at benytte min: anejohbwq (giver os begge en fordel).

Når du skal betale for en båd, kan du overføre pengene med Revolut, uden det koster international overførsels-gebyr for hverken dig eller modtager. Ved store beløb, skal du dog være probruger, som du kan opsige igen med det samme. Det det koster, er langt mindre end normalt vekselgebyr og overførselsgebyr.

Sverige er ikke en nation af genbrugere

En sjov forskel mellem danmark og sverige, har jeg oplevet siden jeg var barn. I sverige genbruger man simpelthen ikke i samme omfang som i danmark. Loppis var skridtet før skrald og slet ikke så udbredt som i danmark, da jeg som barn sejlede rundt i de svenske farvande og besøgte stort set alt hvad der var af havne mod Øresund. Når man endelig fandt et sted der solgte brugte vare, var de næsten altid nær ved gratis.

Jeg har altid været meget økonomisk- og miljøbevidst, så jeg har allerede fra min pure ungdom bevæget mig hjemmevant i billige genbrugsforretninger.
I mine teenageår havde jeg en veninde der boede i sverige, og jeg besøgte hende ofte. Under mine besøg fik jeg købt stort set alt hvad jeg manglede af tøj og tøsegrej, fordi det bare var virkelig meget billigere.

Hvorfor er både billigere i sverige end i danmark?

I danmark findes der næsten ikke en flække med en havn, som ikke også byder på lokale loppemarkeder, ofte i form af et bord med pyssenysset ragelse, og tro mig, folk får det solgt til købelystne turister, som vil støtte lokalsamfundet. Men i sverige er det aldrig rigtig blevet velanset at bruge brugt. Svenskere er generelt lidt mere poleret end danskere (især i byerne), efter min opfattelse, og ville aldrig fare ud af døren i joggebukser og med uredt hår, som mange af os lidt dovnere danskertyper. Der er altså ikke så mange svenskere der køber brugt, hvilket nok forklare den største del af prisforskellen.

Kronekursen er meget lav. Lige nu koster 100 svenske kroner knapt 69 danske. Når kronekursen går ned, går priserne ikke tilsvarende op, så der er altså en gevaldig valutafordel for os.

Toldregler: Sverige er et EU land

Der er ingen udfordringer i forhold til told og skat når man køber ny eller brugt båd i Sverige:

Du kan uden videre købe båd i andre EU-lande, for der skal ikke betales told af købet. Husk af få dokumentation på, at der er betalt moms i EU. Og husk at du ikke har den samme forbrugerbeskyttelse som i Danmark. Det kan være særdeles svært at få rettet fejl og mangler når først, du har taget båden hjem.

Danske Tursejlere

Bådplads til din nye båd

OBS: Inden du køber båd bør du have en plan om hvor den skal ligge. Det er nemlig ikke bare at kontakte den nærmeste havn, for der er rift om pladserne. Se hvordan du kan søge efter bådplads her: Hvordan får man en bådplads?

Billige brugte danske både

Lige afslutningsvist vil jeg linke til min guide til at finde brugte motor og sejlbåde til salg i danmark. Den er fuld af links og tips til hvordan du undgår at se de samme annoncer igen og igen, men holder dig opdateret på hvad der er til salg. Se guiden her: Både til salg – Find brugte både online – Guide
Guiden kan selvfølgelig også benyttes til salg af både, hvis du gerne selv vil tilbyde en båd til salg.

Scroll to Top