Rungsted Havn – Havnen med de mange restauranter

Rungsted Havn er en hyggelig havn med masser af restauranter. Her kan du finde alt fra en hurtig snack til en lækker middag. Havnen ligger lige ud til Øresund, så du kan nyde en fantastisk udsigt mens du spiser.

Rungsted Havn er ikke kun for sejlere

At Rungsted Havn er så velbesøgt af ikke sejlere, er både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at man som sejler også kan nyde en af de hyggelige restauranter eller en tur i de små velbesøgte butikker. Ulempen er, at man ikke altid kan finde et ledigt sted at sidde, fordi der er virkelig mange mennesker på en varm solskinsdag.

Rungsted Havn er et hyggeligt sted for en dag

Rungsted Havn er et hyggeligt sted for en dag. Her kan du gå en tur langs havnen, spise en god middag og købe lidt tøj eller andre overflødigheder. Der er også rigtig gode bademuligheder, så man kan bade eller solbade alt efter vejret. Både på nord og sydmolen findes bademuligheder, men de meste reglementerede er på sydmolen. Her er rigtige badebroer, mens nordmolen har vandskiklubbens mole med badestiger. Molen må kun benyttes når vandskiklubben ikke selv bruger den. De sejler i hurtige små motorbåde, som er farlige at bade ved siden af.

Hvorfor besøge Rungsted Havn?

Det oplagte svar er, fordi du som sejler gerne vil spise på en lækker restaurant, men der er faktisk også andre spændende ting at opleve i nærområdet til havnen. Karen Blixen Museet ligger fx næsten lige ved siden af havnen, i en kort gåafstand. Og det er faktisk et spændende sted at besøge. Er man til moderne kunst, er det oplagt at tage til Humlebæk og besøge Louisiana og se det store verdensberømte museum. Havnen står for udlejning af cykler som også kan benyttes til en dejlig tur i Dyrehaven eller bare op og ned at Strandvejen – en af Danmarks smukkeste gader, med udsigt til vandet og ofte også til Sverige.

Er der plads i Rungsted Havn?

Kommer du som besøgende i højsæsonen, er det sværere for store både at finde en plads – Det er det næsten altid. Selvom havnen er en af Danmarks største lystbådehavne med 850 pladser, så kan der sagtens være rift om dem. Men Rungsted ligger Øresundskysten hvor der er kort mellem havnene, så er det helt umuligt at få plads, kan du blot sejle videre. OBS – det er helt normalt at sejlere lægger sig udenpå hinanden når en havn er tom for pladser. Men du kan altid spørge havnefogeden om hjælp, indenfor deres åbningstid.

Vil du læse mere om at finde en fast havneplads, så læs: Sådan finder man en bådplads

Se også anmeldelse af Snekkersten Havn

Scroll to Top