Både til salg – Find brugte både online – Guide

Den nemmeste måde at finde brugte både til salg på er online. Men der er mange steder at lede, se hvilke der er bedst og hvorfor – her.

Søger du kun brugt båd i danmark?

De fleste der kigger efter båd søger kun i danmark, men de markeder man bliver guidet hen til af Google er internationale. Derfor kan man komme til at spilde meget tid på at se irelevante resultater igennem.

Søger du båd udenfor danmark, kan du gå direkte til punktet: Professionelle forhandlere (klik)

Private bådsælgere – find dem her

1. Find din nye båd på Facebook

Facebook er ved at udvikle sig til et stort marked og mange sætter deres båd til salg her. Det er dog en lidt bøvlet markedsplads som køber, da der er både åbne og lukkede salgsgrupper, samt det der kaldes markedspladsen.

Facebook markedsplads

Da mange endnu ikke har opdaget markedspladsen på Facebook, vil jeg lige give linket: Facebook.com/marketplace
Bemærk at jeg har lavet en søgning på både, men du skal rette filtre, så du fx er 500 km fra din hjemkommune.

Markedspladsen fungerer ikke optimalt. Den er ustabil i søgeordene, så man skal prøve sig frem med fx motorbåd eller sejlbåd, og gerne også opdatere siden.

Facebook salgsgrupper du bør kende hvis du søger brugt båd

På Facebook findes mange køb og salg grupper, og der er da også rigtig mange som er målrettet salg af både. Det er næsten udelukkende private sælgere, men ind imellem vil man dog møde en bådforhandler som har set lyset i de gratis bådannoncer.

Grupperne er her sorteret efter hvor store og aktive de er i skrivende stund (hvert punkt er et link):

2. DBA både

DBA.dk er en af de hjemmesider der er værd at besøge, men du skal justere filtre for at den virker optimalt.

Sorter mellem private og forhandlere

Man skal være opmærksom på, at langt de fleste annoncer kommer fra forhandlere, som irriterende nok ofte ikke er danske. Dette sker selvom man sorterer på fx Hele Danmark. Man er derfor nødt til at sortere på “private”.

Alle de både der er annonceret under “forhandlere” får du bedst vist på andre hjemmesider, så bare fjern dem helt.

Sorter på bådtype

Husk at du kan sortere på bådtype, men vær opmærksom på, at mange ikke aner hvad de sælger. Man vil derfor finde sejlbåde under motorbåde, fordi nogle tror en motorbåd er en båd der har motor.

3. Gul og Gratis brugte og nye både

Guloggratis.dk har samme problem som DBA.dk og man bør sortere på private, så man ikke får vist både fra hele verden (via fx Scanboat).

4. Brugte både hos Udkik.dk

Udkik.dk er en gammel hjemmeside, men stadig forholdsvis aktiv. Man vil formodentlig kunne finde både der ikke er lagt på Facebook her.

Det er en udmærket hjemmeside, så hermed kommer min anbefaling: Udkik.dk

5. Yachtdatabase.com

Så vidt jeg kan se er udkik.dk og yachtdatabase.com to ens hjemmesider, så hvilken du benytter gør ingen forskel. Men det er værd lige at kigge forbi en af dem (i det hele taget).

Professionelle forhandlere

Markeder der ikke er danske, men hvor man kan finde danske både til salg:

1. Scanboat – Anbefales

Det er lidt forkert at kalde Scanboat.com for professionel forhandler, da det mere er en slags markedsplads for hele verden. Der er dog også et site, hvor stort set alle verdens forhandlere har samlet sig – Inklusiv de danske. Det er derfor jeg ikke synes det er nødvendigt at linke til dem hver især.

Scanboat.com er en af dem der annoncerer hæftigt og blandt andet “spammer” DBA.dk og GulogGratis.dk med irrelevante resultater. Formodentlig fordi de betaler for det. Hjemmesiden er dog rigtig brugbar, men man skal sorterer på land. Dette gøres under punktet udvidet søgning, men du kan også trykke her: scanboat.com/da (jeg har sorteret for dig).

På scanboat kan også private oprette annoncer og jeg synes ofte det er her man finder de billigste priser på både.

Brug scanboat som opslagsværk over brugte både

Scanboat er også et godt referencested at undersøge en båd man har kig på, for at se hvad lignende koster. Her kan man så søge i hele verden, og få en fornemmelse af om markedsprisen er sat rigtigt. Husk dog, at priserne i danmark ligger lidt højt generelt.

Hvis man finder en båd på Scanboat, er der en smart funktion oppe i højre hjørne “Lignende både”. Så får du vist hvad der ellers er til salg i samme eller næsten samme model.

Kontakt sælger

For at kontakte sælger behøver man ikke oprette en profil, men trykker blot “send email” hvis sælgers kontaktoplysninger da ikke er synlige (det vælger sælger om de skal være).

2. Boat24

Boat24.com er en hjemmeside der taler dansk (udmærket autooversat tekst), men hvor langt størsteparten af bådene ikke befinder sig i danmark. Man skal derfor sorterer på land, som jeg har gjort i dette link: Boat24.com/dk

Kontakt sælger

Sælgers oplysninger ligger tilgængelige på Boat24, så du behøver ikke oprette en profil.

3. Yachtbroker

Yachtbroker er et udmærket sted hvis man kigger efter både i lidt bedre kvalitet. Det er en kæde af forhandlere og man skal sortere på landsdel, desværre en ad gangen, for at få vist både i danmark ( samt områder i sverige, tyskland, m.fl.).

Yachtbroker er i sagens natur dyrere, end at handle via privat. Men så er der også forhandlergaranti (som jeg dog ikke vil kloge mig på).

Link: Yachtbroker.dk

Både der gives bort

Det sker relativt ofte at både gives væk gratis. Men det er ikke både i god stand, og man skal forvente at det kan blive dyrere at overtage en syg båd, end en der er holdt i god stand.

Et sted at finde gratis både kan fx være facebookgruppen: både gives bort

Ofte er det sejlklubber og havne der skiller sig af med både gratis. Det kan fx være hvis ejeren har efterladt den uden at betale pladsregningerne. Disse både annonceres i klubberne og i de generelle sejlerfællesskaber online. Fx Facebook, som nok må siges at være det mest aktive forum.

Billige både

Mit bedste tip til at finde billige både er dog at se efter dem i sverige. Det har jeg skrevet om i denne artikel: Sådan finder du billige svenske både

Bådplads til din nye båd

OBS: Inden du køber båd bør du have en plan om hvor den skal ligge. Det er nemlig ikke bare at kontakte den nærmeste havn, for der er rift om pladserne. Se hvordan du kan søge efter bådplads her: Hvordan får man en bådplads?

Scroll to Top