Suveræne tøjklemmer til båd

Dette indlæg er ikke sponsoreret selvom det kan lyde sådan, jeg er bare stor fan allerede. Jeg har netop modtaget to Omega prøveklemmer med posten og de er stramme og lækre (som man siger). Jeg skal helt sikkert have nogle flere!

Opdatering næsten halvandet år senere

Jeg har nu brugt disse klemmer i flere sæsoner og jeg kommer ikke til at bruge andet på båden fremover. Jeg har købt en stor portion Omegaklemmer og jeg elsker dem! (ja jeg er jo en slags københavner, så det er måske lidt voldsomt formuleret).


De ser ud som nye stadig, selvom de har ligget i båden vinteren over.
De holder stadig lige godt.


Jeg har slidgigt i fingrene og klemmerne er stramme, men til at håndtere.

Faktisk har jeg brugt dem til alt muligt andet end tøj. Presenning og soloverdækning fx.

Suveræne klemmer til søgelænderet – De bliver siddende!

Normale klemmer på bo@

Jeg må med skam indrømme, at jeg har tabt mange tøjklemmer i dybet, og dermed tilført plastik i verdenshavene. Mig der ellers er aktiv havmiljøvogter – Ikke bare sådan der hejser flaget og derefter smider skod i vandet, men sådan en frelst sjæl, som samler alt jeg kan op af vandet i havnene og på min vej i øvrigt.
De klemmer jeg har tabt, var både de dyre med gummigreb og de billige fra supermarkedet. Mange sprang simpelthen fra mig, når jeg forsøgte at bruge dem til deres egentlige formål: tøjophængning.
Vi har næsten altid et par håndklæder hængende på snubletråden når vi er i havn, så vores klemmer har selvfølgelig været udsat for en del sol (hvilket gør plastikklemmer sprøde).
Men også de helt nye jeg købte i Rema i Gilleleje et år, flygtede for livet ved første brug. Flest har jeg dog mistet til “knæk af ben” ved almindeligt brug.

Nye tider

Fremover bliver det nye tider. Vi skal have pulverlakerede rustfri stålklemmer, som tåler UV-stråler, frost og regn. Fjederen er ligesom resten af klemmen fremstillet i AISI 304 rustfrit stål (selv denne er sprøjtelakeret) og klemmen er udformet, så den bliver på snoren (eller søgelænderet), også selvom det er tykkere stykker stof der bliver hængt op.
Klemmerne er stramme og hvis man fx har svage gigtfingre, er de nok ikke så egnede, men ellers er det jo det der gør dem så geniale, at de virkelig klemmer hårdt sammen.

Udseende og pris

Jeg er ikke typen der vælger bådudstyr ud fra udseendet, ligesom min kæreste heller ikke vælger kæreste på udseendet. Men jeg synes faktisk disse er rigtig fine og det ser flot ud når klemmerne mixes i alle regnbuens farver.
Jeg tvivler på de får lov at blive hængende hvis vi forlader skibet, og med en pris på 13,- pr styk, er de da også lidt for kostbare til, at jeg vil friste svage sjæle. De fås også uden sprøjtelakering til 10,- stykket. Der er mængderabat ved køb af mange.

Der er 20 års garanti på klemmerne og de købes på www.popotamus.dk

Scroll to Top